PENTINGNYA ILMU YANG SAHIH UNTUK SELAMATKAN ANDA, PASANGAN DAN ANAK DARI BENDA TAK BAIK! GOOGLE? ELAKKAN! BANYAK YANG TAK BETUL!

Ebook 9Bulan10Hari ini merangkumi ilmu dari sudut moden, Islam dan tradisional serta Lengkap dengan penerangan terperinci dari 12 orang pakar yang terdiri dari kalangan Doktor, Ustaz dan Ilmuwan

SIAPA YANG PERLU BACA EBOOK INI

Sesuai Untuk Semua Wanita, Isteri & Bakal Ibu Di Malaysia

Ebook 9Bulan10Hari ini bukan sahaja merangkumi bahagian kehamilan dengan sangat lengkap, malah turut dibincangkan hal ehwal wanita dan rumahtangga dengan terperinci. 

Suami Dan Bakal Bapa Juga Perlu Membaca Ebook Ini

Proses kehamilan, bersalin & kebahagian rumahtangga bukan terletak di bahu isteri sahaja. Dalam Ebook ini, kami kongsikan peranan penting yang suami perlu laksanakan.

Antara Pakar & Ilmuwan Yang Menyumbang Dalam Ebook & PANDUAN 9Bulan10hari ini

Kami kongsikan secebis dari lautan ilmu yang digarap pakar dalam ebook 9Bulan10Hari ini

arshad-5-moment-578x325

Jangan ‘MAIN GOOGLE’ untuk cari ilmu kehamilan. Kalau salah ilmu, ia boleh meragut nyawa tanpa sedar! Perlu faham juga, bagaimana untuk hamil. Penyakit rahim adalah salah satu punca utama wanita-wanita zaman sekarang sukar hamil

Prof Dato' Dr Hamid Arshat

Pakar O&G No.1 Malaysia

Dsc00351-1014x676_Result

Dari pandangan mata, suami dah keluarkan sperma. Dah ada keluar, consider ok. Tetapi sperma itu tadi, dilihat dibawah microscope. Banyak yang cacat, yang lainnya mati. Jadi isu tidak boleh hamil ini, bukan sebab wanita sahaja tapi sebab suaminya juga. Suaminya 50% dan isteri 50%.

Dr Agilan Arjunan

Pakar O&G Kesuburan Lelaki

Asmadi-1-moment-1014x570_Result

Isteri rindu ingin rapat dengan suami. Jika berada di rumah, isteri diselubungi masalah dengan pelbagai urusan penjagaan rumah. Jadi para suami, bawalah isteri keluar berjalan sebab isteri sangat rindukan masa berdua bersama.

Dr Tengku Asmadi

Pakar Motivasi & Keluarga

Dsc00518-1014x676_Result_Result

Rasulullah setiap kali keluar masuk rumah, mesti cium isteri dia. Kalau pada birthday isteri, ucapkanlah seawal-awal waktu, sebab ia tidak sama kita ucapkan pada 12.01pagi dengan 6.00pagi. Beradalah disebelah isteri ketika diperlukan. 

Ustaz Ebit Lew

Pakar Syariah dan Rumahtangga

Eri-3-moment-1014x570_Result

Salah satu misi Iblis dan Syaitan ialah menceraikan pasangan suami isteri. Lagi-lagi ketika isteri sedang hamil, lagi banyak bergaduh kan? Belajarlah cara untuk membenteng diri dengan betul, sebab pergaduhan itu tadi, adalah bermulanya dari hasutan-hasutan syaitan dalam minda suami isteri.

Ustaz Eri Abdul Rohim

Pakar Ruqyah Syar'ie dari Indonesia

Dsc00281-1014x676_Result

Seorang wanita mesti mengutamakan doktor perempuan islam untuk merawat mereka. Jika tidak ada, maka doktor perempuan bukan Islam, jika tidak ada barulah doktor lelaki muslim, jika tidak ada juga maka barulah doktor lelaki bukan Islam. 

Ustaz Mohd Faiz

Penulis Buku 'Fiqh Wanita Hamil'

Don-11-momentv2-1014x570_Result

Sunnah Nabi salah satunya bertahnik, dan ini secara zahirnya dilihatkan apabila jari kita dimasukkan ke mulut bayi itu. Bayi akan belajar menghisap lebih kuat sebabnya jari tidak selembut puting susu. Jadi ia salah satu cara ibu boleh mendapat susu yang banyak.

Ustaz Don Daniyal

Pendakwah & Pakar Syariah

Img-7131-1014x676_Result

Hangpa senang-senang ja dok kata zaman laa tak payah pantang-pantang. Pastu kata orang dulu-dulu kolot. Hangpa tak kena tak taulaa. Ada orang dok rasa moden sangat, pi sana sini, tak pakai stokin, tak tungku sekali tombong kluaq, baru nak menyesal. Habis sakit satu badan.

Tok Puan Jusoh

Bidan Kampung 84 tahun

Siti Mariam Ali

Sebab utama ramai ibu tak dapat menyusukan anak sehingga usia anak 2 tahun adalah kurangnya ilmu. Ibu mudah putus asa setiap kali diuji susu drop. Ditambah tekanan orang sekeliling, ramai ibu gagal teruskan penyusuan. Ebook 9Bulan10Hari ada panduannya.

Pn Siti Mariam Ali

Pakar Penyusuan Susu Ibu

Saya Nazira Nazir

Penulis 9Bulan10Hari

Ketika saya mengandungkan anak pertama saya pada tahun 2014, saya mengalami masalah yang sama seperti anda harini. Mencari ilmu kehamilan bukan satu perkara yang mudah. Saya dah puas beli pelbagai jenis buku, tapi ilmu di dalam semua buku itu, tidak lengkap.

Dengan nawaitu membantu ibu-ibu hamil yang lain maka bermulalah perjuangan saya untuk menghasilkan karya 9Bulan10Hari. Bukan cerita tentang pengalaman saya, tapi mendapatkan fakta sahih dari Pakar dari setiap bidang.

0
Pakar & Ilmuwan
Berkongsi Ilmu
0 +
Suami Dan Isteri
Mendapat Manfaat
0 +
Patah Perkataan
Ditulis & Dicatit

APA YANG ANDA AKAN DAPAT DALAM PAKEJ EBOOK 9BULAN10HARI INI

Bukan sahaja ebook, malah anda juga akan mendapat video penerangan dari setiap pakar

ebook 1
PAKEJ EBOOK 1 | RM49

Perkahwinan & Rumahtangga

“Ala… mengada-ngadalah isteri. Asyik cakap penat je”

Selepas membaca e-book 9bulan10hari, para suami akan mula faham, membantu & membahagiakan isteri. Kerana para suami akan tahu betapa isteri kalian ini adalah anugerah ciptaan Allah yang rapuh hati dan lemah kudratnya. Namun, dialah yang cuba kuat demi membahagiakan suami, anak-anak dan keluarganya.

ebook 2
PAKEJ EBOOK 2 | RM49

Ruqyah

Bukan saja beribu malah berjuta juta pasangan suami isteri tak tahu pun mengenai amalan zikir yang WAJIB kita baca & ajar anak-anak kita baca SETIAP HARI. Bila kita amalkan ilmu yang diajar Ustaz Eri di dalam E-Book ini, pasangan suami isteri akan lebih rasa tenang, bahagia & dijauhkan dari perkara-perkara tak baik. Ingat ya, iblis dah janji nak sesatkan kita. Ilmu dalam E-Book ini diterangkan terperinci. Jangan lupa amalkan.

ebook 3
PAKEJ EBOOK 3 | RM129

Merancang Kehamilan

Atas izin ALLAH, ilmu-ilmu dalam E-Book 9bulan10hari ini sudah membantu ramai pasangan yang sudah lama menanti zuriat. Ada yang sukar hamil selama 2 tahun, 5 tahun, 8 tahun & ada yang mencuba untuk hamil sehingga 11 tahun, akhirnya Atas Izin Allah hamil.

Alhamdulillah. Ilmu-ilmu dalam e-book 9bulan10hari adalah ilmu-ilmu yang sahih & benar. Dikupas dari sudut perubatanModen, Islam & tradisional. InsyaALLAH, soon, kalian akan hamil.

ebook 4
PAKEJ EBOOK 4 | RM129

Kehamilan Yang Indah

Ramai ibu hamil berdepan emosi up & down & tak tahu macam mana nak handle. Kadang orang
sekeliling kata mengada-ngada. Bila suami & isteri baca E-Book 9bulan10hari ini, kalian akan faham
& tahu apa nak buat ketika melalui banyak perubahan-perubahan ketika hamil. Ingat ya, bagaimana emosi anak di dalam kandungan sama ada baik atau tidak banyak bergantung kepada emosi ibu & ayahnya juga. Dengan membaca E-Book ini, suami isteri akan lebih positif & fikir yang baik- baik saja.

ebook 5
PAKEJ EBOOK 5 | RM49

Kelahiran Yang Indah

“Takutlah kalau bersalin nanti koyak teruk”

“Sedihlah kalau suami tak support masa bersalin nanti”

Ini antara ketakutan & kerisauan semua isteri yang bakal melahirkan anak. Kasih sayang & perhatian dari suami sangatlah penting untuk bantu isteri mudah bersalin.

Buat para suami, bila tuan baca E-Book 9bulan10hari ini, tuan akan faham & tahu apa nak buat untuk bantu isteri tuan bersalin dengan mudah tanpa koyak tanpa jahit & jika bersalin secara czer pun, tuan akan tahu apa yang perlu buat & elak. Good luck ya.

Selamat menjadi suami yang supportive kepada isteri dengan membaca E-Book ini.

ebook 6
PAKEJ EBOOK 6 | RM69

Berpantang & Peranan Suami

Pulmonary Embolism adalah pembunuh senyap buat ibu selepas melahirkan anak. Nauzubilah.

Kenapa boleh jadi macam ni? Salah satunya adalah apabila seorang isteri berada dalam keadaan terlalu penat, tak cukup rehat, depression yang amat sehingga lemat kudrat sangat mudah untuk dapat PE ini.

Dalam e-book 9bulan10hari ini, diterangkan secara terperinci tentang apa yang seorang suami perlu buat & elak ketika isteri dalam pantang.  Sama-sama kita elakkan perkara-perkara yang tak diingini & menjadi yang terbaik buat pasangan kita. Selamat menggali ilmu dalam e-book 9bulan10hari ya.

ebook 7
PAKEJ EBOOK 7 | RM89

Penyusuan Susu Ibu

3 daripada 4 orang ibu yang menyusukan anak gagal meneruskan proses penyusuannya sehingga usia anak 2 tahun disebabkan suami & orang sekeliling.

E-Book bab penyusuan susu ibu bukan isteri saja perlu baca, malah suami juga. Bila kalian baca & tengok video-video dalam E-Book ini kalian
akan faham biarpun menyusukan anak ini tak semudah abc 123, tapi hasilnya sangat -sangat luar biasa.

Selamat menonton kesemua video dalam e-book ini.

ebook 8
PAKEJ EBOOK 8 | RM69

Penjagaan Bayi & Mendidik Anak

“Ala.. dukung je anak macam ni, tak payah ikut protocol sangat nak dukung elok-elok”. “Ala… biar je anak menangis. Kalau manja sangat, nanti mengada-ngada”

Percaya atau tak, disebabkan ramai pasangan suami isteri tak ada ilmu menjaga & mendidik anak, mereka akan  berdepan kesukaran bila anak sudah besar.

Dalam E-Book ini diterangkan mengenai cara menjaga anak kecil sehinggalah mendidik mereka sampai dewasa. Good luck ya. Selamat membaca.

Tapi...Untuk Masa Terhad, Kami Ada Tawaran Istimewa Untuk Anda Dapatkan Semua Pakej Ebook Dalam Satu Harga Yang Sangat Berbaloi.

Sebelum Itu..Baca Dulu Perkongsian Dari Pembaca-Pembaca Ebook 9Bulan10hari ini

Bagaimana Ebook 9Bulan10Hari Membantu Perjalanan Bahagia Suami Isteri dan Bakal Ibu Bapa

Buku panduan yg sgt berguna utk bakal2 ibu. Byk tips yg boleh kita praktikkan dr awal kehamilan sampailah ilmu bab penyusuan..dont matter about the price...ilmu yg ada dlm buku ni sgt2 tak ternilai berbanding harga yg perlu kita bayar utk keringat si penulis...mengandung? Buy this book and enjoy your journey of pregnancy! Masa pregnantkan adik buku 9bulan10hari ni sangat membantu mama terutama bab penyusuan ibu sebab masa kakak dulu mama tak dapat nak berikan kakak susu badan sepenuhnya. Dengan adanya buku ni mama lebih semangat dan ceria utk menyusukan adik. Buku ini juga penuh dengan ilmu2 kehamilan dan tips2 semasa berpantang. Sangat sesuai bukan utk wanita yg baru bergelar ibu shj malahan sesuai utk semua para ibu diluar sana. Akan mama simpan dan jaga sebaiknya buku ini...utk anak-anak yang sekarang dan akan datang...
puan-vieda-300x300
Puan Vieda
Pemilik Buku 9Bulan10Hari
Alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi atas kurniaan rezeki yang tidak ternilai ini. Ibu dan abi harap kamu membesar dengan sihat dan sempurna, jadi anak yang soleh dan solehah. Tak sabar menunggu kelahiranmu ke dunia ini. Semoga dengan kehadiran cahaya mata ini akan menguatkan lagi ikatan cinta ibu dan abi dan cinta kepada Allah s.w.t. Banyak dugaan dan cabaran yang dihadapi ketika hamil. Lebih-lebih lagi ketika hamil anak pertama. Alhamdulillah berpeluang memiliki buku 9 Bulan 10 Hari. Dengan adanya buku ini, ia sangat membantu bakal-bakal ibu dan ayah. Banyak tips dan panduan berguna khusus untuk bakal ibu dan ayah, iaitu panduan dari sebelum dan semasa hamil sehinggalah selepas melahirkan bayi. Saya sayang dan sukakan buku ini kerana banyak ilmu pengetahuan baru yang saya perolehi. Terima kasih 9 Bulan 10 Hari sudi berkongsi ilmu dengan kami semua
syarifah-soleha-300x300
Syarifah Soleha
Pemilik Buku 9Bulan10Hari
Sejujur ikhlasnyer, inilah buku paling terbaik untuk ibu first baby macam saya.

Terlalu banyak tips/ilmu berguna yg saya praktiskan terutamanya persediaan bersalin; tips mudah bersalin, tips pernafasan ketika contraction dan meneran, senaman ketika pregnant, mengenali ubat2 tahan sakit yg digunakan dlm labour room.

Alhamdulillah, berkat doa & usaha melalui tips/ilmu dlm buku ini, perasaan saya masuk labour room mcm nak p shopping sbb dah ready dgn apa yg saya praktiskan & saya berjaya melahirkan first baby saya (baby girl: Elisa Batrisya), secara normal & yg penting sekali baby keluar meluncur hanya 1X TERAN & jahitan yg sedikit sebab tak angkat pinggul masa meneran =) Nurse pon puji 'Pandai awak teran ye'..

Alhamdulillah dpermudahkan urusan bersalin.. Sekarang, saya berpantang, saya & suami masih merujuk buku 9bulan10hari terutama sekali mengenai brpantang,urutan bayi & ilmu susu ibu =) Suami banyak sangat membantu bila ada rujukan macam buku ni. Senang katanyer.hihi.

Terima kasih Kak Nazira Nazir & team sebab terbitkan buku yg bermanfaat ni untuk kegunaan para ibu. Semoga dimurahkan rezeki Kak Nazira & Team 9b10h. Amin.
yanie-orianie-300x301
Yanie Oranie
Pemilik Buku 9Bulan10Hari
Alhamdulillah di rezekikan memiliki buku #9bulan10hari ketika mengandungkan ank ke-3. Buku yg padat dengan info berguna untuk tempoh sebelum, semasa dan selepas kehamilan. Byk ilmu di dlmnye..

Walaupun anak dh tiga,sbg ibu bapa terasa bnyk lagi panduan dan ilmu yg perlu di pelajari.Buku yang sangat cantik, pengisian yang cukup bermanfaat. Sempat menjadi 'teman' bacaan sy dan suami semasa di hospital sementara menanti saat kelahiran anakanda ketiga kami.. buku ini juga di jadikan panduan dan rujukkan bg kami yg melalui proses berpantang sendiri pertama kalinye bg ank yg ketiga ini. Kini ianya menjadi buku kesayangan tau! di jaga rapi..hihi

Buku yg perlu dimiliki oleh semua ibubapa. Tips dan ilmu yg sgt bermakna dan berguna di dalamnya utk jangak masa yg panjang.Dari sblm hamil sampai dh branak pinak.. #9bulan10hari menceritakan keseluruhan mengenai dunia kehamilan daripada A-Z

Tahniah diucapkan kepada penulis buku dan team.Teruskan menulis karya2 hebat penulis!.. Moga2 ilmu yg disampaikn memberi manfaat yg berterusan serta membantu ibu bapa memahami perjalanan utk melahirkan dan mendidik anak2 seawal di dlm kandungan lagi..InshaAllah. Semoga bermanfaat untuk semua..Tq and Gd luck kak Nazira

Semoga 9bulan10hari terus mengindahkan lagi proses merancang kehamilan, kehamilan, kelahiran, berpantang & penyusuan kaum2 ibu yg lain..Amin?

Buku yg perlu dimiliki oleh semua ibubapa. Tips dan ilmu yg sgt bermakna dan brguna utk jangak masa yg pnjg, dr sblm hamil smpi dh branak pinak Byk ilmu di dlmnye..teruskan menulis karya2 hebat penulis! Moga ilmu2 yg disampaikn memberi manfaat yg berterusan serta membantu ibu bapa memahami perjalanan utk melahirkn dn mendidik anak2 seawl dlm kandungan lagi..
hana-hassan-300x301
Hana Hassan
Pemilik Buku 9Bulan10Hari
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم Alhamdulillah...saya dan suami bersyukur pada Allah S.W.T kerana berpeluang memiliki buku #9bulan10hari ni sejak awal kehamilan lagi.

Pasangan mana yg tak risau apabila telah disahkan bakal menjadi ibu dan ayah tetapi tidak mempunyai apa-apa ilmu tentang kehamilan, tentang kandungan dan ilmu untuk menjadi ibu dan ayah terbaik utk anak yg bakal dilahirkan nanti terutama sekali apabila ia merupakan pengalaman pertama kami.

Dalam kerisauan, Allah Maha Berkuasa Maha Mengetahui telah bantu kami dengan menemukan kami dgn buku #9bulan10hari melalui Facebook. Subhanallah.. Tanpa keraguaan dan kerisauan, saya dan suami terus membeli buku ini.

Alhamdulillah...kami tersangat berpuas hati setelah melihat sendiri buku #9bulan10hari yg telah menjadi milik kami pada saat itu. Setiap helaian penuh dengan warna-warni.. Serta gambar2 untuk dijadikan panduan.

Walaupun buku ini nampak tebal, tetapi dalam masa yg sangat singkat saya dan suami mampu menghabiskan bacaan dari kulit depan hingga ke kulit belakang buku kerana info-info yg terdapat di dalam buku ini sangat berguna dan mudah difahami disertakan gambar2 yg menarik untuk dijadikan panduan.

Dalam buku 9bulan10hari ini, terlalu banyak ilmu yg berguna untuk kami berdua sebagai ibu bapa yg bakal menyambut kelahiran anak pertama kami ini tidak lama lagi. ❤️ ilmu tentang Kehamilan. ❤️ ilmu tentang aktiviti ibu mengandung. ❤️ ilmu tentang masalah yg bakal dihadapi ketika hamil dan cara mengawalnya. ❤️ ilmu untuk menghadapi Kelahiran. ❤️ ilmu berpantang. ❤️ ilmu keibubapaan. ❤️ ilmu penyusuan.

Yg paling penting sekali, di dalam buku ini juga terdapat pelbagai doa-doa dan surah yg boleh diamalkan ibu ketika hamil untuk melindungi diri dan kandungan serta memudahkan proses ketika bersalin nanti. Inn shaa Allah..

Terima kasih buku 9bulan10hari kerana menjadi peneman setia kami ketika menjalani detik2 manis kehamilan ini.

Tahniah team 9bulan10hari.. Setinggi-tinggi penghargaan juga buat penulis buku 9bulan10hari kak Nazira Nazir serta panel2 kerana telah mencurahkan ilmu-ilmu yg sangat bermanfaat buat kami melalui buku ini. Moga Allah memurahkan rezeki dan merahmati hidup kalian dunia dan akhirat. Aaminnnnn..

Akhir sekali, kami memohon sesiapa shja yg melihat post ini..mendoakan kami dan baby dalam kandungan selamat dan sihat serta Allah S.W.T memudahkan kami hingga saat melahirkan nanti. Aaminnnnn..
rusydina-anati-300x300
Rusydina Anati
Pemilik Buku 9Bulan10Hari

HARGA ISTIMEWA PAKEJ KOMBO 8 EBOOK + 90 Video Dalam satu

Hanya untuk masa Yang terhad. Bila-bila masa sahaja Tawaran Istimewa pakej ini akan ditamatkan

Soalan FAQ

Klik icon + Untuk Jawapan

Kami faham yang anda boleh google sewenang-wenangnya untuk ilmu-ilmu ini. Tetapi berdasarkan pencarian kami, hampir lebih 50% fakta diluar sana adalah sangat salah! Dan beberapa ‘ilmu’ yang digoogle ini, telah mengakibatkan bahaya kepada ibu dan anak itu sendiri. Kami doakan tuan/puan akan sentiasa dijauhkan daripada semua perkara-perkara yang tidak diingini. Aamiin.

Kesemua package-package yang ditawarkan diatas adalah dalam bentuk digital. Untuk mendapatkan buku dalam bentuk fizikal yang ingin dipos kepada anda. Boleh didapati dengan menekan link ini. Beli buku 9bulan10hari. 

Selesai sudah pembelian anda, secara automatik anda akan mendapat link ebook dan video ke dalam email anda. Jadi pastikan anda memberikan alamat email yang sah ya. 

Adalah dilarang sesama sekali anda berkongsikan Ebook dan video ini dengan mana-mana pihak. Kami mengharamkan segala ilmu jika anda berkongsikan dengan sesiapa. Akan tetapi dibolehkan dan sangat digalakkan untuk berkongsi antara suami isteri. 

Di dalam setiap ebook kami, kesemua ilmu ada dimasukkan sekali peranan suami sekali. Adakala kita sebagai isteri mungkin tidak faham bagaimana ingin membuatkan suami faham apa yang kita lalui. Tetapi rata-rata ibu kongsikan apabila suami membaca & memahami konten dari 9bulan10hari, mereka akan sangat berubah disebabkan ilmu-ilmu ini datangnya dari pakar-pakar dan sahih. 

Jika anda memiliki buku 9bulan10hari edisi pertama, ilmu-ilmu didalam ebook ini adalah jauh lebih komprehensif dan sangat banyak. Jadi sangat digalakkan untuk mendapatkan ebook ini. Jika anda memiliki buku 9bulan10hari edisi kedua, ebook ini adalah hampir sama dengan edisi kedua dan good news ada extra video dan ebook ini boleh dibaca dan merujuk ilmu sahih dimana sahaja.